Podiumpraktijk

Mijn podiumactiviteiten als free lance musicus bestaan voor een groot deel uit remplaceerwerkzaamheden als orkestbassist in professionele-, semi-professionele- en amateurorkesten in het klassieke muziekcircuit. Ik ben in mijn opleiding getraind als orkestmusicus en beheers het repertoire.

Ook word ik vaak ingehuurd om mee te werken aan concerten en concoursen van harmonieorkesten en symfonische blaasorkesten, die vaak niet over een vaste contrabassist beschikken. Daarnaast werk ik ook veelvuldig in ad-hoc ensembles bij koorbegeleidingen, opera, operette en musical.

Als allround-bassist beheers ik ook de basgitaar. Ik word daarvoor met name gevraagd als er partituren moeten worden gelezen, zoals bij het gebruik van de basgitaar in het orkestrepertoire of in opnamesessies. Ook speel ik in gelegenheidsbands basgitaar en contrabas op feesten en partijen.

Verder speel ik regelmatig kamermuziek in diverse ad-hoc ensembles, doe ik podiumprojecten met collega-docenten in diverse stijlen en maak ik onderdeel uit van de projectband Groovediggers.

Voor invalwerk hanteer ik voor amateurorkesten een vast laag tarief.  Bij professionele ensembles onderhandel ik op basis van de tarieven in de CAO Nederlandse orkesten. Zie voor meer informatie de pagina Tarieven op deze site.